Pilisi Összhang Összművészeti Találkozók Lapja

Negyedévente a Pilis hegység településein rendezzük meg összművészeti találkozóinkat. Téged is szeretettel várunk!

A Pilisben élő művészek, december 17-én szombaton tartjuk Visegrádon a  2011. téli Pilisi Összhang Összművészeti Találkozót a Pilisi Parkerdő Zrt. által működtetett Erdei Művelődés Házában. Összművészeti eszközökkel közösen megjelenítve együtt hangolódunk rá a téli alvó természet csendjére, a rövidülő éjszakák megfordulására, a fény és az ember születésére, köszöntjük és megünnepeljük az újszülötteket és családjaikat.


network.hu


A helyszín választásunkkal egyben Makovecz Imre organikus építész művésztársunkra emlékezünk.

A ránk boruló kék ég alakját mintázó, művészien faragott tágas faépület helyszínének további előnye, hogy a 11-es dunamenti főúttól pár percre található, közvetlenül a Nagyvillámi sípálya szomszédságában.


network.hu


Kisgyerekes családokat várunk elsősorban a szombat délutáni nyílt összművészeti műhelyeinkre - és kellő számú résztvevő esetén a vasárnap délelőtti erdei műhelyekre -  melyek keretében a hosszú éjszakák sötétjében művészi eszközökkel jelenítjük meg a pihenő földet, a téli tájat, a fény újraszületését, valamint átéljük az alkotó együttlét és egymásra figyelés szívet melengető érzését. Lesz erdei kézműveskedés, közös gyermekjáték, zene, közben verseket- meséket- elbeszéléseket hallgatunk és továbbfűzünk.


network.hu


A fény születésével párhuzamot vonva témánk az ember születése, az újszülöttek, a keresztelés és a névadás hagyománya. Így most kivételes figyelemmel fordulunk az újszülöttek és kisgyermekek felé, közösen köszöntjük őket, ünnepeljük családjukat, bensőséges hangvételű jókivánságainkkal megáldva indítjuk őket útjukra szerető családjukban és közös otthonunkban a Pilisben. Művészi eszközökkel jelenítjük meg a neveket és a névadást, a családi kapcsolatok keresztszülőkkel, vér szerinti rokonokkal és fogadott családtagokkal, szülőtársakkal történő megerősítését.


network.hu


Délután 3 órakor indulnak a nyílt műhelyek, melyek tartalma a jelenlévő és asztaloknál csoportokat alkotó kis- és nagy művészek kedvének, kívánságainak megfelelően alakulnak, változnak a találkozó témáinak mentén és a rendelkezésre álló eszközök palettájából merítve. Mindegyikhez szabadon be lehet csatlakozni.

(A Mogyoróhegyre vagy a sípályához, mely fagy esetén hó hiányában műhavazva lesz, korábban is ki lehet jönni. Csak a beltéri programok kezdődnek délután 3 órától.)


network.huEzt követi este kb. 7 órától a bográcsos-beszélgetős zárt művésztalálkozónk, ahova kezdő-amatőr és hivatásos pilisi és Pilis környéki művészeket egyaránt szeretettel várunk.

Jó lenne, ha több, különböző irányzatú művésztárssal élhetnénk át az egymásnak ajándékul nyújtott művészeti megnyilvánulásainkat, a teremtő együttlétünket és a helyzetekre válaszoló spontán kitárulkozásaink meghittségét, a tiszta és őszinte, mély egymás felé fordulás élményét.


Kérlek, mindenképpen jelentkezz előzetesen, mert a helyszíni jelentkezés korlátozott!


A helyiség meleg, padlófűtéses, bensőséges játéksarkokkal. Pici gyerekek is jól érzik magukat, míg a nagyobbak esetleg a hóban, erdőben játszanak.


Délutáni műhelyfoglalkozás-részvétel anyagokkal 2500 Ft/fő, 5000 Ft/ család (2 felnőtt és gyerekek), este is maradó művészeknek ingyenes.

Étel-ital kóstolót, kínálni valót hozhatsz.


Esti részvétel egy étkezéssel 2500 Ft/fő.


Szállás több ágyas faházakban a helyszínen 3000 Ft/fő, lepedőt, takaróhuzatot érdemes hozni vagy +300 Ft

Vasárnap, ha sokan ott alszunk délelőtt időjárástól függően pár órás erdei műhelyt tartunk a környéken.

A facebook jelentkezési felületen te is leírhatod az ötleteidet, módosító javaslataidat, hisz immár hagyomány, hogy együtt szervezzük, együtt alakítjuk a találkozóink programját. Lényeg, hogy jól érezzük magunkat.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 17
Heti: 30
Havi: 195
Össz.: 18 562

Látogatottság növelés
Oldal: 2011-es téli találkozó beharangozója
Pilisi Összhang Összművészeti Találkozók Lapja - © 2008 - 2018 - pilisiosszhang.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »